Roger Spees: Intuïtieve Facilitator voor Organisatorische Vernieuwing

Ontgrendel het volle potentieel van je team met een harmonie van creativiteit, technologie en menselijkheid

Roger Spees: Begeleiding naar Organisatorische Harmonie en Innovatie

In een wereld vol organisatorische starheid en communicatie-uitdagingen, bied ik, Roger Spees, een pad naar vernieuwing en transformatie. Mijn expertise in communicatie en teamcoaching, gecombineerd met diepgaande intuïtie en muzikaliteit, creëert unieke synergieën die organisaties naar nieuwe niveaus van innovatie en samenwerking leiden. Mijn aanpak onderscheidt zich door het gebruik van intuïtieve muziek, wat mij onderscheidt van andere facilitators.

Bij mij vind je geen oppervlakkige teamuitjes of spelletjes. Mijn workshops gaan diep, waarbij verbinding, openheid, authenticiteit en echt jezelf zijn centraal staan, allemaal met de nodige humor en lichtheid. Teams die met mij werken, moeten bereid zijn om emotioneel de diepte in te gaan en sterke, authentieke relaties aan te durven gaan.

Mijn rol als facilitator is het ondersteunen van het proces, niet het overnemen van de inhoud. Jullie zijn de experts in jullie vakgebied; ik faciliteer een omgeving waarin deze expertise kan schitteren. We werken samen aan het doorbreken van conventionele denkwijzen, het stimuleren van creatieve oplossingen, en het bevorderen van open dialoog en sterke interpersoonlijke banden.

Ik zet mij in voor de persoonlijke groei van elk individu en het gebruik van muziek voor stressvermindering en emotioneel welzijn. Als facilitator ben ik meer dan een begeleider; ik ben een katalysator voor positieve verandering, harmonie en vernieuwing. Mijn methoden leiden tot functionele, verbonden en voldane teams.

Als getrainde Scrum Master en expert in Agile werken, integreer ik deze principes ook in mijn coaching en workshops. Deze aanpak staat centraal in het bevorderen van flexibiliteit, snelle aanpassing en continue verbetering binnen teams en organisaties. Mijn ervaring met Agile methodieken verrijkt het proces van transformatie en draagt bij aan een meer dynamische en responsieve werkomgeving.

In een wereld waar organisaties vaak worstelen met inflexibiliteit, communicatieproblemen en het verliezen van hun kernvisie, staat Roger Spees als een baken van vernieuwing en transformatie.
Met een unieke combinatie van digitale communicatie-expertise, HR-inzichten, en een diepe intuïtieve en muzikale aanleg, brengt hij een zeldzame synergie die organisaties naar nieuwe hoogten van innovatie en samenwerking leidt.

Creatieve Denkwijzen: Roger doorbreekt conventionele patronen en moedigt vernieuwende, creatieve oplossingen aan. Zijn workshops bieden frisse inzichten die essentieel zijn voor organisatorische vooruitgang.

Versterking van Visie en Focus: Hij assisteert organisaties bij het herontdekken van hun ‘why’, en scherpt hun focus aan, wat cruciaal is voor langdurig succes.

Effectieve Communicatie: Met zijn achtergrond in digitale communicatie en HR overbrugt Roger kloven binnen teams, bevordert hij open dialoog en versterkt hij de interpersoonlijke banden.

Omarmen van Verandering: Zijn muzikale en intuïtieve coaching creëert een omgeving die aanpassing aan en acceptatie van verandering vergemakkelijkt.

Cohesie en Samenwerking: Roger bevordert teamwork, verbetert interpersoonlijke relaties en creëert een cultuur van ondersteuning en respect.

Persoonlijke Groei: Hij is toegewijd aan de persoonlijke ontwikkeling van individuen, wat leidt tot meer vervullend en productief teamwork.

Welzijn en Veerkracht: Zijn muzikale talent biedt een unieke manier voor stressvermindering en bevordert emotioneel welzijn, waardoor het risico op burn-out afneemt.

Engagement en Motivatie: Zijn inspirerende aanpak verhoogt betrokkenheid en motivatie, essentieel voor teammoraal en -effectiviteit.

Roger Spees is meer dan een facilitator; hij is een katalysator voor positieve verandering, harmonie en vernieuwing binnen organisaties. Zijn methoden zijn niet alleen effectief, maar ook diepgaand, wat leidt tot teams die niet alleen functioneler zijn, maar ook meer verbonden en voldaan.

Holistiche Transformatie: Teams en Organisaties Versterken

Als intuïtieve facilitator specialiseer ik me in het begeleiden van organisaties en teams door een reeks transformatieve ervaringen. Mijn benadering omvat het ontdekken en articuleren van de fundamentele ‘waarom’ van een organisatie, essentieel voor authentieke branding en communicatie. Verder werk ik samen met teams om een krachtige merkidentiteit en strategische focus te ontwikkelen.

Ik bied ook ondersteuning bij conflictresolutie en mediation, help teams om een positieve werkomgeving te cultiveren en begeleid organisaties door veranderingsprocessen. Mijn focus op leiderschapsontwikkeling versterkt de capaciteit van managers om effectief te leiden, terwijl mijn methoden voor creatieve probleemoplossing innovatie stimuleren.

Diversiteit en inclusie staan centraal in mijn werk, waarbij ik streef naar een werkomgeving waarin alle perspectieven worden gewaardeerd. Bovendien richt ik me op stressmanagement en het opbouwen van veerkracht binnen teams, wat essentieel is voor zowel welzijn als productiviteit.

Deze holistische aanpak zorgt voor een samenhangende en effectieve benadering van organisatorische en teamontwikkeling, wat leidt tot een harmonieuze, productieve en inclusieve werkomgeving.

In mijn aanbod van workshops vervangen we traditionele vergaderingen door holistische en inspirerende bijeenkomsten. Deze sessies zijn niet alleen effectiever, maar ook meer gericht op samenwerking en creativiteit. Door de nadruk te leggen op interactie, openheid en het delen van ideeën, transformeren we routineoverleg in dynamische en productieve samenkomsten, waarbij elke deelnemer wordt aangemoedigd om actief bij te dragen aan het gezamenlijke doel.

Transformatie die Roger Spees kan helpen Realiseren

Voor Organisaties:

 • Ontdekken van de ‘Waarom’: Roger begeleidt organisaties in het ontdekken en articuleren van hun fundamentele drijfveren – hun ‘waarom’. Dit is de kern van de organisatie-identiteit en de sleutel tot authentieke branding en communicatie.
 • Brandingsamenstelling: Samen met teams ontwikkelt hij een merkidentiteit die de unieke ‘waarom’, visie en waarden van de organisatie weerspiegelt, waardoor een krachtig en herkenbaar merk ontstaat.
 • Richting en Focus: Roger helpt organisaties hun strategische focus te verfijnen, zodat alle inspanningen en middelen worden gericht op wat echt belangrijk is.

Voor Teams:

 • Gezamenlijke Visie en Missie: Hij werkt met teams om een gedeelde visie en missie te creëren, die als leidraad dient voor alle teamactiviteiten en besluitvorming.
 • Versterken van Kernwaarden: Roger helpt teams hun kernwaarden te identificeren en te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden, wat bijdraagt aan een sterke bedrijfscultuur.
 • Optimalisering van Samenwerking: Door de kwaliteiten van elk teamlid te benutten, bevordert hij een samenwerking waarbij ieders sterke punten optimaal worden ingezet, wat leidt tot efficiëntere en effectievere teamdynamiek.

Voor Startups & Communities:

 • Ontwikkeling van Eenheid en Doelgerichtheid: In startups en communities versterkt hij het gevoel van eenheid en richting door helderheid te scheppen in hun collectieve doelen en aspiraties.
 • Bevorderen van Actieve Betrokkenheid: Roger stimuleert een cultuur waarin elke deelnemer actief betrokken is en bijdraagt aan de gezamenlijke missie, wat essentieel is voor groei en succes.

Algemene Transformatie:

 • Verhoogde Creativiteit en Innovatie: Door het stimuleren van een open en creatieve cultuur, helpt Roger organisaties, startups, en communities om buiten de gebaande paden te denken en te innoveren.
 • Verbeterde Interne Communicatie: Hij verbetert de communicatie binnen teams en tussen verschillende afdelingen, wat leidt tot efficiëntere en effectievere samenwerking.
 • Duurzame Groei en Ontwikkeling: Roger’s benadering zorgt voor duurzame groei en ontwikkeling door het leggen van een stevig fundament van gedeelde waarden en doelen.

 

Of neem direct contact met me op via 06 – 45490670

Mijn Rol in het Ontwaken van Teams en Organisaties

Als intuïtief facilitator en samenwerkingscoach combineer ik diepgaand inzicht met creatieve benaderingen om teams en organisaties te transformeren. Mijn aanpak integreert intuïtieve muziek en effectieve communicatiestrategieën, waardoor een unieke dynamiek ontstaat die verder gaat dan traditionele methoden. Ik creëer ruimtes waar openheid, creativiteit en authentieke interacties centraal staan, waardoor teams hun ware potentieel kunnen ontsluiten.

Als Samenwerkingscoach ben ik gespecialiseerd in het versterken van teamdynamiek en samenwerking. Met een unieke combinatie van muzikale elementen en diepgaande communicatievaardigheden, help ik teams om effectiever en harmonieuzer samen te werken. Door actief luisteren, het waarderen van ieders bijdrage, en het versterken van teambewustzijn, creëer ik een omgeving waarin elk teamlid zijn of haar unieke stem vindt en bijdraagt aan een gezamenlijke missie.

In co-creatie stemmen we de inhoud, focus en methodiek af op de specifieke behoeften en doelstellingen van jouw team of organisatie. Zo zorgen we samen voor een ervaring die niet alleen inspirerend en verrijkend is, maar ook perfect aansluit bij jullie unieke situatie.

 1. De Symfonie van je Team / Resonantie en Ritme

  • Focus: Teamdynamiek en samenwerking versterken door actieve muziekcreatie en het reflecteren van teamcommunicatie en -synergie.
  • Methodiek: Teamleden maken samen muziek, waarbij natuurlijke teamrollen en communicatiestijlen worden onthuld en geoptimaliseerd.
 2. Diepduiken in de ‘Why’: De Kern van Jouw Organisatie Ontdekken

  • Focus: Ontdekken van fundamentele drijfveren van de organisatie.
  • Methodiek: Intuïtieve gesprekken en creatieve workshops om de ‘why’ te verkennen en te definiëren.
 3. Samensmelting van Visie en Muziek: Een Harmonieuze Toekomst Creëren

  • Focus: Teams helpen hun gezamenlijke visie en missie te formuleren met muzikale elementen.
  • Methodiek: Muzikale sessies die dienen als metaforen voor teamharmonie en samenwerking.
 4. Scripting de Toekomst: Jouw Stip op de Horizon

  • Focus: Begeleiden van teams bij het schrijven van hun toekomstvisie en strategieën.
  • Methodiek: Strategieontwikkeling gecombineerd met intuïtieve inzichten.

Naast de hierboven genoemde workshops, bied ik ook SPRINT workshops aan, die specifiek zijn ontworpen voor de snelle ontwikkeling van nieuwe producten of andere doelstellingen waarvoor een sprint-aanpak geschikt is. Deze intensieve workshops, die drie of vier dagen duren, zijn ideaal voor teams die een snelle, geconcentreerde inspanning willen leveren om een specifiek project of doel te bereiken. Mijn ervaring als allround facilitator stelt mij in staat om verschillende workshopvormen aan te bieden, die elk zijn afgestemd op de unieke behoeften en doelstellingen van jouw team of organisatie.

Testimonials

FAQ

Intuïtieve facilitatie is een benadering waarbij ik mijn intuïtie gebruik om de onderliggende behoeften en dynamieken binnen een team of organisatie te begrijpen. Dit omvat het luisteren naar en interpreteren van niet alleen wat er gezegd wordt, maar ook naar wat onuitgesproken blijft, en het gebruik van deze inzichten om de workshop of sessie te leiden.

Intuïtieve Muziek wordt gebruikt als een middel om creativiteit te stimuleren, communicatie te bevorderen en een diepere emotionele verbinding binnen teams te creëren. Dit kan variëren van interactieve muzikale activiteiten tot het gebruik van muziek als metafoor tijdens discussies en oefeningen.

Ja, mijn workshops zijn ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn aan de behoeften van verschillende soorten organisaties, van startups tot grote bedrijven, en over verschillende industrieën heen. De kern van mijn aanpak is om de unieke uitdagingen en kansen van elke organisatie aan te pakken.

De duur van de workshops kan variëren afhankelijk van de behoeften van de organisatie. Ze kunnen variëren van halve dag sessies tot meerdere dagen, afhankelijk van de diepgang en het bereik van de onderwerpen die behandeld worden.

Absoluut, één van de belangrijkste aspecten van mijn workshops is de mogelijkheid om ze aan te passen aan de specifieke behoeften en doelen van het team of de organisatie. Ik werk nauw samen met de cliënt om ervoor te zorgen dat de inhoud relevant en impactvol is.

Ja, ik bied follow-up sessies en ondersteuning om de implementatie van de geleerde concepten en strategieën te waarborgen. Dit kan variëren van individuele coaching tot extra teambijeenkomsten.

Stel je vraag gerust! Mail me even of app me op 0645490670

Over mij

Roger Spees, intuïtief pianist en resonantie gids.

Met meer dan twee decennia aan ervaring in uiteenlopende rollen binnen het bedrijfsleven, de onderwijswereld en de zorg, heb ik een unieke expertise ontwikkeld die de kloof tussen digitale communicatie, agile werken, en persoonlijke ontwikkeling overbrugt. Als Intuïtief Pianist, Componist en Soul Guide ben ik gepassioneerd over het inzetten van muziek als een middel voor welzijn en persoonlijke groei.

Mijn ervaring strekt zich uit van het creëren van ontspannende muzikale achtergronden, gestemd op de helende frequentie van 432Hz, tot het actief betrekken van mensen bij het maken van muziek als middel voor teambuilding en het bevorderen van synergie. In mijn unieke workshop “De symfonie van je team”, bijvoorbeeld, faciliteer ik een ervaring waarbij teamleden samen muziek maken, wat dient als een krachtige metafoor voor teamdynamiek en samenwerking. Deze benadering onthult niet alleen onontdekte kwaliteiten en potentieel binnen teams, maar versterkt ook de onderlinge verbinding en communicatie.

Mijn rol als facilitator is veelzijdig: ik combineer mijn zakelijke expertise met mijn muzikale talenten om teams en individuen te begeleiden in hun zoektocht naar authenticiteit, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Of het nu gaat om het faciliteren van diepgaande workshops of het creëren van gepersonaliseerde muzikale ervaringen, mijn doel is om een omgeving te creëren waarin mensen kunnen groeien, hun harten kunnen openen en hun ware potentieel kunnen bereiken.

Scroll naar boven
Wordt lid van mijn Inner Circle

Ga Met Mij Mee op Een Muzikale Reis van de Ziel

Sluit je aan bij mijn Inner Circle en ontvang een gratis exclusieve mp3-track die jouw ziel zal beroeren en je begeleidt op je levenspad. Deze intuïtieve muziektrack, speciaal gecreëerd voor harmonie en resonantie, is een unieke luisterervaring.

Ontvang tevens updates over nieuwe muziek, evenementen en workshops om je persoonlijke en spirituele groei te bevorderen.